Septembrie 2016: Eveniment Satelit „Contemporary Arts Festival”, „Electro Camp” Venice, BLB – Tactic Project

Proiectul „Contemporary Perspectives on Romanian Interdisciplinary Art” a pornit de la intenția organizatorilor (4Culture cu sprijinul ICR, prin programul CentenArt şi în parteneriat cu Live Arts Cultures (Veneția)) de a promova creația contemporană românească într-un context internațional ce se bucură de recunoaştere şi vizibilitate. Conceput ca oglindă a celor mai reprezentative rezultate ale producțiilor 4Culture şi WASP Studios în domeniul performance-ului şi artei contemporane new şi trans-media, proiectul îşi propune promovarea  artiştilor români în cadrul câtorva evenimente importante: Bienala de arhitectură,  Bienala de dans de la Veneția şi festivalul internațional Electro Camp.

Participarea artiștilor români la Electro Camp Festival – International Platform For New Sounds and Dance a fost marcată prin două instalații interactive, o reprezentație de dans contemporan și două prelegeri.

Proiectul B.L.B._ border/less/body pasaport, o  instalație interactivă realizată de Emil Ivănescu și Simina Filat * Ideea generatoare a proiectului B.L.B. este de a crea paşapoarte pentru o lume ambiguă, aparent fără frontiere. Aparatul mixează imaginea corpului cu sunetele somatice. Pentru a falsifica acest paşaport, va trebui nu doar să-ţi schimbi amprentele digitale, vocale sau oculare, trebuie să-ţi schimbi sunetul viscerelor propriului tău corp. Dispozitivul ridică o întrebare: unde se termină controlul şi de unde începe libertatea? Instalaţia reiterează un fapt din trecut: anii ’90, căderea comunismului şi libertatea de a călători în Europa şi oriunde. Paşaportul era un deziderat pentru care luptai.