RE PAP, fiind ‘’Un brand născut în pandemie’’,  a avut parte de o lansare sub forma unei expoziții cu circuit închis, într-un spațiu contemporan, AwE Works – Palatul Universul, în data de 21 octombrie 2020. Numele brandului este cuvântul ‘’paper’’ scris invers, cu accentul pe cele 2 litere ‘’RE’’, care evidențiază valoarea principală a acestui nou brand – Reciclarea materiei.

Ideea unei colecții din hârtie reciclată a fost doar un pas natural pentru studioul meu, prin simplul fapt că în activitatea noastră de zi cu zi folosim hârtii și ambalaje, diferite cartoane, toate menite să ajungă deseuri. De aceea am făcut un exercițiu și am strâns timp de o saptămană toată hârtia folosita, iar rezultatul a fost unul uluitor. Ideea de a gândi o colecție de produse din hârtie reciclată, o colecție total diferită față de tot ceea ce am creat până acum, a venit natural.

După un research temeinic, multe incercări și experimente unele mai reușite, altele mai puțin reușite, am ajuns să realizez manual obiecte din hârtie reciclată, în studioul meu din București, folosind tehnici și procese simple, tradiționale, cu ajutorul unor aparate de bucătărie precum blenderul și prietenul său, mixerul.

Fabricarea hârtiei necesită răbdare și este o abilitate practică uluitoare si misterioasă, încât obiectele de hârtie pe care le creez par să aibă propria lor voință, dictăndu-și de cele mai multe ori singure forma, în ciuda manipulării mele atente.

RE PAP este o colecție de noi obiecte familiare, definind un acasă contemporan, realizată prin reciclare creativă de obiecte abandonate și resurse uzate. Pe lângă multitudinea de obiecte de home-deco, birotică, papetarie și accesorii de modă, sunt câteva obiecte cu totul particulare: o colecție de agende cubice realizate din hârtie reciclată conținând file olfactive pentru fiecare zi din an, sau genți eclectice din hârtie pigmentată combinate cu mânere din țesături multicolore. 

Fiecare obiect este unicat. Fiecare formă este unică, deși folosesc același procedeu si de cele mai multe ori același mulaj. Fiecare are o nuanță de culoare complet diferită. Însă tocmai de accea ele devin cadoul perfect pentru o persoană specială din viața ta.

Obiectele din hârtiei reciclată din colecția RE PAP pot fi găsite în magazinul nostru onlineînsă putem realiza și comenzi personalizate, individuale sau corporate. Putem modela hârtia într-o multitudine de forme și dimensiuni, putem adăuga pigmenți naturali pentru a obține aproape orice nuanță. Obiectele sunt și olfactive, folosind eșente naturale, lavandă, lemongrass, trandafir, cafea, vanilie sau măr cu scorțișoară.

Însă, datorită naturii procesului de producție a obiectelor din hârtiei reciclată, vor exista întotdeauna ușoare variații în dimensiune, greutate și culoare pentru fiecare obiect în parte dar tocmai acest lucru conferă unicitate produselor nostre.

Te rugăm să ne contactezi pentru a discuta mai multe detalii.

Simina Filat – Designer