Iulie 2017. Expozitia personala „Ruumy” – curator Dr. Ioana Sanda Avram

A doua expozitie personală a designerului Simina Filat și-a deshis porțile publicului la mijlocului anului 2017 pentru a prezentat proiectul de licentă, dar si de suflet al Siminei Filat, RUUMY.

Ruumy este mai mult decat un proiect, este un concept care pornește de la esența funcției de “a tine” dar și de “a adăposti”, și pe care poți să vii și să intervii cu elemente multiple care țin de moment. 

În termeni tehnici, a presupus realizarea unui obiect original, unui obiect cu o formă aparent simplă, geometrică și atent calculată, are aspectul unui perete puzzle, ale cărui piese au, individual, prin demontare, viață proprie și se comportă ca o lume separate.

Deși pare un obiect, „RUUMY” este de fapt, o stare de comuniune, un proiect extins în toate mediile în care ne manifestăm ca ființe sociale și afective. Partea extrem de valoroasă a acestui proiect, este că obiectul rămane obiect, dar se manifestă în spații și medii diverse. 

Astfel, conceptul depăseste delimitările profesionale de design și se situează dincolo de ceea ce ar însemna designul vestimentar, designul de obiect, designul de interior, sau alte domenii ale designului: devine un NOU MEDIU complex, care permite un număr infinit de utilizări, în care fiecare utilizator se poate manifesta creativ, prin unicitatea alegerilor.