Centre de Reciclare

Iubim mediul înconjurător, iar sustenabilitatea a devenit una dintre valorile noastre de bază. Căutăm constant metode creative de a recicla cât mai mult și mai corect și în acest proces ne-am dat seama că există o componentă pe care nu am integrat-o încă: schimbul de informații cu voi.

Ca să „reparăm” acest aspect, am făcut un mic research și pus pe foaie o listă de puncte de colectare de deșeuri reciclabile și companii care colectează deșeuri reciclabile de orice tip în București.

Ne-am dori, cu ajutorul vostru, să completăm această listă cu cât mai multe locații atât din București, cât și din celelelate orașe ale țării.

Acestea fiind spuse, lăsăm mai jos lista noastră:

Lyon Recycle – Centru de Colectare și Reciclare Hârtie-Carton. Mai multe detalii despre ei aici.

Cami Comexim – se ocupă de colectare – reciclare de hârtie – carton, mase plastice, fier și electrice-electronice. Mai multe detalii despre ei aici.

Feronat Reciclare – se ocupă de reciclare de hârtie, carton, electrocasnice, materiale feroase, plastic, acumulatori. Mai multe detalii despre ei aici.

ColectareDeșeuri.ro – este un centralizator care pune la dispoziție informații despre centre de colectare din toată țara. Mai mult, au și o componentă informațională unde oferă detalii despre campanii de colectare. Mai multe detalii despre ei aici.

Eco Remat – se ocupă de colectare și reciclare de Aluminiu, Alamă, Cupru, plastic, hârtie, sticlă, inox în București. Mai multe detalii despre ei aici.

EColectare.ro – se ocupă de colectarea și reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, dar și a hârtiei și cartonului. Sunt orientați în principal pe zonele din sudul țării precum: București și Ilfov, Oltenia și Muntenia (Olt, Dolj, Argeș, Mehedinți, Gorj), dar în cazul unor cantități mai mari pot colecta indiferent de locație. Mai multe informații despre ei aici.

RoRec – o organizaţie non-profit care gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor provenite din echipamente electrice și electronice (DEEE), în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu și cu standardele CENELEC aplicabile în domeniul tratării DEEE. Mai multe detalii despre ei aici.

Reciclare-Carton.ro – se ocupă de reciclarea de hârtie, carton, sticlă, lemn. Mai multe detalii despre ei aici.

Kaufland – în parcările a 101 dintre magazinele lor poți găsi automate de reciclare pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă, doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). Poți găsi mai multe detalii despre initiațiva lor și lista magazinelor unde poți recicla aici.

Mega Image – derulează proiecte de reciclare de baterii și PET-uri. Pentru a afla mai multe detalii despre inițiativa lor și care sunt centrele de reciclare poți accesa acest link

Eco Can – un proiect care încurajează consumatorii să recicleze dozele de aluminiu. Pentru mai multe detalii despre proiect și locațiile unde puteți reclicla dozele, puteți accesa acest link.

Auchan – proiect de colectare și reciclare a uleiului uzat. Mai multe detalii despre proiect aici.

Carrefour România – program de colectare a bateriilor uzate și a acumulatorilor vechi, „Reciclează și te recompensăm!”, în parteneriat cu CCR Rebat România. Pentru fiecare 6 baterii uzate sau 6 acumulatori vechi aduși la urnele speciale amplasate la recepție clienți în hipermarketurile Carrefour, clienții sunt recompensați cu o baterie nouă de tip R3 sau R6, marcă proprie Carrefour. Mai multe detalii aici.

CORA – sub programul „Cora Verde”, colectează și reciclează uleiul uzat, baterii și acumulatori. Mai multe detalii aici.

Această listă e doar începutul! Vom continua să facem update aici pe măsură ce descoperim locuri și campanii noi de reciclare sau atunci când primim ponturi de la voi. 😉

Vă mulțumim că sunteți parte din comunitatea Simina Filat și că ne sunteți alături în această inițiativă! 😊